Vita Stroganoff

de Brindusa in Vita, 2 Mar 2010 | 8042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita, file
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g ciuperci proaspete, taiate felii
  • 2 cepe (sau 4 cepe verzi, cum am pus eu)
  • 2 linguri de unt
  • 4 linguri de ulei
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingura mustar
  • sare, piper dupa gust
  • 300 ml supa clara de vita (sau apa) fierbinte
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita Stroganoff:

Taie carnea fasii subtiri si sterge-o cu servetele de hartie, ca sa nu mai fie umeda. Incalzeste uleiul si soteaza carnea, pana devine maronie.Adauga ceapa si soteza 2 minute. Pune supa (sau apa), adauga sare si piper si fierbe inabusit.

Separat, incalzeste untul si soteaza in el usturoiul intreg, pana devine auriu. Scoate usturoiul si adauga ciupercile. Soteaza-le pana scade toata apa.

Cand carnea e aproape gata adauga ciupercile, oregano, mustarul si gateste pana ce carnea e complet facuta.

Serveste cu smantana si patrunjel verde, cu garnitura de cartofi si castraveti acri (in unele retete castravetii acri sunt pusi chiar in mancare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

epurasha2bb 1

03.03.2010, 17:42

e una din retetele mele preferate! bravo Brandusa!

Oana 1

13.03.2010, 23:23

VI 1

20.12.2018, 07:41

Buuun!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel